Werk je met kinderen en heb je ook behoefte aan visuele ondersteuning bij het bespreken van emoties? Dan is dit misschien interessant voor jou!
Voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis kan het moeilijk zijn om emoties te verwoorden. Dit kan zorgen voor onzekerheid en frustratie. Deze set met kaarten bestaat uit fijne (groene) en minder fijne (paarse) emoties. Op de ene kant van de kaartjes staat de emotie visueel afgebeeld. En op de andere kant staat een korte omschrijving van de emotie.
De omschrijvingen zijn zo neutraal mogelijk en nodigen uit om hier samen verder over te praten. Hoe komt de emotie bijvoorbeeld bij jouw kind, leerling of cliënt tot uiting? Wat zijn overeenkomsten en verschillen hierin met anderen? Misschien zie je het bij de een aan de blik en bij de ander juist aan de houding. Of misschien wekt dezelfde situatie bij de een hele verschillende emoties op dan bij de ander. Ook kan het interessant zijn om een of twee (nieuwe) gevoelens centraal te stellen, aan kinderen te vragen of zij zich erin herkennen en of ze een voorbeeld kunnen geven van wanneer ze zich ook zo voelden.
De gevoelenskaarten zijn goed te gebruiken in combinatie met de gevoelensposter en hebben als doel om woordenschatuitbreiding te stimuleren op sociaal-emotioneel gebied. Er zitten 49 gevoelskaarten in een doosje + 2 instructiekaarten.